Skriv ut denna sida

Rapport från årsstämman mm

14 april 2022

Sällskapets styrelseordförande Arne Andersson rapporterar från årsstämman 2 april och berättar om de olika aktiviteter som är på gång under 2022.

Årsstämman

Stämman innebar inga större förändringar, Lennart Wiborgh gick över till att bli suppleant och i hans ställe som ordinarie i styrelsen gick Magnus Johansson in, tidigare suppleant. Lennart kommer att fortsatt arbeta vidare i biblioteket. Efter styrelsemötet samlades många medlemmar i biblioteket. Långt fram över kvällen pågick samtalen över mat, vin och vatten. En dag, en stämma som lovar gott för framtiden.

 

Biblioteksboken och Bokmässan

Den efterlängtade biblioteksboken kommer att finnas till bokmässan i september, den kommer att få stor betydelse för biblioteket och sällskapet. Boken är ett initiativ av Lasse Diding som också finansierat bokprojektet. Sällskapet kommer att finnas med vid bokmässans alla dagar, vi kommer att kunna marknadsföra biblioteksboken och Jans böcker.

 

Albanienresan

Förslaget till resa från medlemsmötet. Albanienresa i Jan Myrdals och Gun Kessles fotspår. Intresseanmälan sänds till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Datum för resan är 7:e juni till 11:e juni, kostnad 5540 plus DURRES 500kr per persontransfer betalas på plats. I resan ingår fyra nätter på centralt hotell i Tirana. Guidad tur i Tirana, guidad tur i Hodjas skyddsrum och guidad tur i bergen. Om man vill kan man förlänga resan med bad och sol efter vistelsen i Tirana, detta till en mindre kostnad. Resebyråns överskott tillfaller Jan Myrdalsällskapet.

 

Minnesdag

Den 6:e augusti kl. 13.30 samling vid Säterbygdens församlings begravningsplats, där Gun Kessle och Jan Myrdal är gravsatta. Vi sätter upp en skylt som visar att Gun och Jan där är gravsatta. Vi inbjuder härmed vänner och medlemmar till samling för att hedra minnet av Gun Kessle och Jan Myrdal.

 

Mer på gång under året

I samband med Leninprisutdelningen den 5:e november kommer vi, som förra året ordna ett medlemsmöte, här en möjlighet för alla medlemmar att komma med förslag till hur vi skall utveckla vår verksamhet.

Folket i Bild Bergslagen ger ut en bok, ”Vad folkets kultur är och kan vara”. Jan Myrdals bidrag i boken är, ”Ta tjuren vid hornen”. Boken kostar 175kr, porto ingår. Beställning kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Biblioteksdag den 19:e juli, Jans födelsedag, har blivit till en tradition. Boka den dagen. Visning av film och bibliotek, bokförsäljning och spännande samtal utlovas.

Våren försöker tränga sej fram mot en sommar trots de mörka moln som förmörkar vår tid.

Om du inte betalt din medlemsavgift, gör det nu. Allt vilar på våra medlemmars insats.

Goda vårdagar till er alla.

Arne Andersson
070-373 98 51
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Relaterade artiklar (efter tagg)