Jan Myrdal släpper ny bok på årets bokmässa i Göteborg. Träffa honom och tävla i Myrdalkunskap!

Även 2014 - året då Jan Myrdal i juli fyllde 87 år - har Jan Myrdalsällskapet som meddelats en monter på bokmässan i Göteborg, 25-28 september.

87-åringen är då i full gång, släpper sin senaste bok och i sällskapets monter genomförs en pristävling.

Jan Myrdalsällskapets monter B07:72 ligger vid övriga litterära sällskap och i närheten av De litterära sällskapens scen. Detta är alltså en bit ifrån platsen där sällskapets monter varit de senaste åren.

Torsdag 25 september

Kl 11 framträder Myrdal i Folket i Bild/Kulturfronts monter B08:69.

Kl 15 i Aftonbladets monter B07:40

Kl 18 Myrdal och Celanders förlag släpper Resan till Barbarien - en bok som han i 20-årsåldern skrev 1955, men som då refuserades av förlagen. Många år senare fick han sig ett exemplar av manuset tillsänt. Han inte kände till dess existens. Nu har han naturligtvis skrivit ett aktuellt förord.  Boksläpp i Celanders monter B04:29.

barbarien omsl 1  
   

Tidigare har Jan Myrdalsällskapets medlemmar på stämma i Varberg haft möjlighet att köpa boken.

Fredag 26 september

Kl 14 framträder Myrdal igen i Cenlanders förlagsmonter B04:29, pratar och signerar "Resan till Barbarien".

I övrigt finns Myrdal mestadels, men med vilopauser, i Jan Myrdalsällskapets monter. Där kan du träffa honom, prata med honom och få eventuellt inhandlade böcker signerade.

I sällskapets monter genomförs också en pristävling med frågor kring Jan Myrdal och hans liv och verk. Förstapriset blir en övernattning på Hotell Gästis i Varberg med besök hemma hos Myrdal och Jan Myrdalbiblioteket. Övriga priser blir litteratur.

Läs artikel om "Resan till Barbarien" i SVTs Kultur.

Läs bokpresentationen av Celanders förlag.