Jan Myrdalsällskapets stämma, prisutdelning och fest i Varberg

Årets stämma för Jan Myrdalsällskapet blir lördagen 12 april 2014 i Varberg.

Där har alla medlemmar som betalt medlemsavgift tillträdes- och beslutsrätt. Medlemsskapet är giltigt om avgiften är betald samma dag eller under de föregående 12 månaderna.

Läs Sällskapets stadgar här.

Sällskapet är ett litterärt sällskap som ansluter till svenska traditioner på området. Det skiljer sig dock från de allra flesta genom att den litterära figuren inte bara lever (nu 86 år gammal), utan också ARBETAR.

Ett stort dragplåster denna dag i Varberg är också utdelningen av årets Jan Myrdals stora pris - Leninpriset och Jan Myrdals lilla pris - Robespierrepriset. Utdelningen sker på Varbergs teater och för att vara med där behövs inget medlemsskap i sällskapet.

I sällskapets styrelse pågår i skrivande stund diskussioner om vilka som tilldelas priset. I januari 2014 meddelas besluten.

Med prisutdelningarna och kvällens fest brukar dessa lördagar bli riktigt trevliga tillställningar och för varje blir det allt fler deltagare.

Både i utskick till medlemmar och andra intresserade som styrelsen har adress till och på denna webbsida kommer ytterligare detaljer att meddelas.

Den som vill vara säker på att få dem kan skicka in sin mejladress till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Eller varför inte blir medlem? Avgiften är 200 kr till plusgiro: 49 80 41-3. Den som inte arbetar kan betala 100 kr. Och den som vill ge sällskapet ett extra stöd kan betala 500 kr eller mer i stödmedlemsskap. Märk betalningen med Medlem.

Pengar går också åt i arbetet med Jan Myrdalbiblioteket. Läs här. Arbetet utförs av frivilliga utan lön, men sällskapet betalar resor till Varberg. Så sätt gärna in ett bidrag till samma plusgirokonto, 49 80 41-3, men märk den betalningen med Biblioteket.

Registreringen av de ca 50.000 böckerna beräknas ta minst ett par år till. Det lär bli åtskilliga tågresor - och SJs biljetter blir ju inte billigare.