Jan Myrdalsällskapet har monter på bokmässan i Göteborg även i år

Jan Myrdalsällskapet är med på årets bokmässa i Göteborg igen. Bok & Bibliotek äger rum i Göteborg 27-30 september 2012. Jan Myrdalsällskapet har egen monter, och välkomnar medlemmar att delta i arbetet: Värva nya medlemmar, sälja böcker, diskutera.

Sällskapet har inga framträdanden på seminarier i år. Till saken hör förstås att det inte kommit någon ny bok av Jan Myrdal i år. Men under mässan kommer en nyutgåva av August Strindberg: Ordet i min makt. Läsebok för underklassen sammanställd av Jan Myrdal.

Det är Celanders förlag i Lund som detta Strindbergsår ger ut pocketboken på 320 sidor.

Sällskapets monter är ju grundvalen för möte med de många besökarna på mässan. Den har beteckningen D06:16 men finns inte som tidigare i avdelningen för litterära sällskap.

Alla medlemmar i sällskapet och andra intresserade av kombinationen Strindberg/Myrdal är välkomna att delta i arbetet: Värva nya medlemmar, sälja böcker, diskutera.

Jan Myrdal själv kommer också att finnas på bokmässan och ska framträda en eller två gånger i Aftonbladets monter om Ordet i min makt. Säkerligen kommer 85-åringen då att synas även vid sällskapets monter.

Vi vet ju att det finns rabiata Myrdalshatare som inte drar sig för att gå till åtminstone muntlig attack på vem som helst som de finner lämpligt att angripa. Men de är kanske inte tillräckligt litteraturintresserade för att alls gå på Nordens största kulturevenemang. Ty vid sällskapets monter har de under fyra år kunnat räknas på mindre än ena handens fingrar. De som kommer till oss finns nägonstans på en skala mellan försiktigt intresserade, eller överraskade över att det finns ett litterärt sällskap för en fortfarande levande författare, till de över 50 som berättar vad Jan Myrdal betydde för dem under ungdomstiden och verkliga Myrdalentusiaster.

Hör av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. per mejl och tala om vilka dagar/tider du kan vara med! Eller ring Lasse Lindström 0707-49 42 43.

 

Läs även Återigen: Arbete och fest - nya detaljer under denna text. Där beskrivs en andra möjlighet till att träffas, ha trevligt tillsammans och samtidigt göra nytta: Jan Myrdalbiblioteket i Varberg.