Bokdag med Jan Myrdal 19 juli

Varmt välkomna till Varberg söndag 19 juli kl. 14 för en bokdag med temat Jan Myrdal och firande av densammes födelsedag! Läs mer om detta och annat i följande rapport från styrelseordförande Arne Andersson om hur sällskapet arbetar vidare i den rådande situationen.

Myrdal talar OAS5818 

Rapport från Jan Myrdalsällskapets styrelsemöte 2020-06-06, som på grund av rådande omständigheter blev ett telefonmöte.

Vi har beslutat att genomföra årets stämma den 19:e september i Varberg, om det inte är möjligt får vi genomföra den via nätet.

Föreläsningar och delar av arbetet i biblioteket ligger nere. Trots läget landet befinner sig i utförs arbete i biblioteket. Arbetet sker på olika våningar och man övernattar på olika platser. Mycket av social gemenskap och samtal inte minst med Jan Myrdal måste av naturliga skäl begränsas. Lasse Diding möter dock Jan Myrdal en dag i veckan och talar om en av Jans böcker var gång. Samtalen bandas, och ett stort material för framtiden börjar ta form.

Den 19:e juli hade vi planerat en biblioteksdag på Jan Myrdalbiblioteket tillsammans med inbjudna gästbibliotek. Detta tema har flyttats till nästa år. Nu planerar vi en bokdag den 19:e juli med Jan Myrdal som huvudtema. Tre böcker kommer att stå i centrum.

”Maj - en kärlek” kommer i nyutgåva. Vi blev lovade att ha boken i början av maj, sedan i slutet av samma månad. Jag har haft flera samtal med förlaget och fått veta att sjukdom vid tryckeriet skapat förseningar men skall nu vara åtgärdat. Böckerna är på gång, något datum för leverans har vi ännu inte kunnat få i detta nu. Vi är glada att så många har beställt ett signerat exemplar av Jan. Vi hoppas dessa anländer inom kort.

Utöver ”Maj - en kärlek” kommer fokus 19:e juli att ligga på fjolårets ”Ett andra anstånd” och ”Den vanartige Jan Myrdal” som innehåller talen från seminariet kring Jans 75-åriga författarskap. Per Arne Skansen, redaktör för boken, presenterar. Alla tre böckerna kommer att finnas att köpa. Vi hoppas kunna vara ute i bibliotekets trädgård och framåt kvällen tända grillen och samlas till ett knytkalas. Varmt välkomna.

För Jan Myrdalsällskapet

Arne Andersson
070-373 98 51
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Foto: Olle Asp