Bokmässan 2016

2016 års bokmässa ligger nu bakom oss. Även i år hade Jan Myrdalsällskapet egen monter på mässan. Sällskapets mässansvarige Arne Andersson rapporterar.

Många medlemmar ställde upp och arbetade något eller några pass i montern. Vi mötte besökare, diskuterade, delade ut frågesport och värvade medlemmar. Jag vill tacka alla som ställde upp, med ett extra hedersomnämnande till Kennet Lundgren, som kom från Örnsköldsvik och var med under hela veckan: stort tack!

Intresset för vår monter var stort, alltför stort tyckte ibland våra montergrannar. Samtalen och möten mellan intresserade och våra frivilliga krafter kom ibland att skymma våra grannar, vi rättade oss, god grannsämja är av stor vikt.

Jag har nu varit med vid vår monter under fyra år och har inte mött så stort intresse för sällskapet, biblioteket och inte minst Jans författarsällskap som detta år. Att Jan var med vid vår monter gav besökarna möjlighet till samtal och signatur i inköpta böcker. Många var även de som ville bli fotograferade i sällskap med Jan.

Jan hade några framträdanden hos Celanders förlag med senaste boken ”När gatan tog mediemakt”, men fler framträdanden hade varit att önska.

Intresset för vår frågesport var som vanligt stort, i år var den något kortare men inte lättare, vinnare kommer att utses.

Jan Myrdalsällskapets nyanskaffade Swish-konto 1232092476 underlättade för de som ville köpa böcker eller ge ett bidrag till Biblioteksinsamlingen. Även några nya medlemmar i sällskapet blev det under mässan.

Ví tackar för i år, och ser fram emot att ses vid 2017 års bokmässa.

Arne Andersson

Olle Asp dokumenterade även denna mässa. Här några av hans bilder:

1 Sallskapets monter 8896

Sällskapets monter

2 Myrdal samtalar 8846

Myrdal i samtal med intresserade läsare.

3 Myrdal signerar 8841

Signering av "När gatan tog mediemakt"

3 Myrdal signerar 8849

Signering.

4 Celanders monter 8866

Celanders förlag har givit ut bland annat "När gatan tog mediemakt". Henrik Celander t.h. 

5 Myrdal Lundgren 8909

Myrdal i samtal med Kennet Lundgren.

6 Myrdal Cecilia Lundgren 8838

Myrdal tillsammans med Cecilia Cervin, sällskapets ordförande, och Kennet Lundgren.

7 Guillou samtalar 8895

Jan Guillou, mottagare av Leninpriset 2014.

8 Wrangborg laser poesi 8885

Jenny Wrangborg, Robespierrepristagare 2012.

9 Eija Hetekivi 8871

Eija Hetekivi Olsson, Robespierrepristagare 2014, intervjuas om sin nya bok Mira.