Jan Myrdal besökte Enhetsgruppens antikvariat i Helsingborg

Under Jan Myrdals föreläsningsturné tillsammans med Anton Honkonen fick vi i tisdags 11 mars besök i vårt antikvariat. Vi hade lagt fram de 65 böcker som vi har av JM på ett långt bord vilket gladde och imponerade på honom. Att det fanns så många av hans verk på ett ställe trodde han var ovanligt.

Efter att ha gått runt bordet och kommenterat och berättat om en del av böckerna blev det fika och försäljning och signering av hans nya bok ”På tvärs”. Pigg och pratglad lade han under tiden ut texten i olika frågor bl.a. om Brecht och den bristande uppgörelsen med nazismen efter Andra världskriget, om Bredel och om Karl Staaf, vars bok ”Den röda lågan” han inte hade och fick av oss.

Besöket varade en dryg timme. Eftersom det skulle bli i föreläsning i Folkets hus, så hann han inte titta runt så mycket bland våra böcker. Men han såg så pass att han gärna skulle vilja återkomma och tillbringa en eftermiddag där i lugn och ro om bara någon kunde transportera honom från Varberg och åter. Vi hoppas det kan ordnas och välkomnar honom igen.
Enhetsgruppen i Helsingborg

Enhetsgruppen1.5 Lars Persson visade Jan Myrdal Enhetsgruppens antikvariat i Helsingborg.
Enhetsgruppen1.2
Enhetsgruppen1.4 Att Jan Myrdal är intresserad av böcker är ju ingen nyhet men på detta antikvariat hittade han böcker han inte har i sitt eget stora bibliotek.