Översätt Myrdals Indiendokument!

Till Jan Myrdals bok Röd stjärna över Indien finns en fortsättning som ligger på nätet. Den är inte, som boken, översatt till svenska. IndienSolidaritet vill nu ha hjälp med den översättningen.

Dokumenten ligger på webbsajten redstaroverindia.se. De fick inte plats i Leopardförlagets bok som översattes av Stefan Lindgren. I stället lades de ut på nätet genom Jan Myrdalsällskapets försorg.

Det är dokument som Myrdal nämner i boken, till exempel en intervju med generalsekreterare Ganapathy i det indiska kommunistpartiet CPI (Maoist).

Myrdal besökte Dandakaranya i "Indiens röda bälte" i januari 2010 och skrev sedan Red Star over India. Den svenska översättningen kom 2011.

IndienSolidaritet har byggt upp en egen webbsajt, indiensolidaritet.org, och utvecklar över huvud taget en solidaritetsrörelse, bland annat genom att försöka bryta medias nyhetsblockad om vad som händer Indiens fattiga och förtryckta.

Den som vill hjälpa till med översättningen av dokumenten på redstaroverindia.se kan skicka mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.