Hjälp oss att göra arbetet dubbelt så effektivt!

Screen Shot 2017-12-12 at 10.54.22.png

Som många av er säkert vet har Myrdal och Kessle sparat alla möjliga intressanta tidskrifter och pressklipp under åren, något som gjort att det unika arkivet är omfattande såväl till innehåll som storlek. Men att digitalisera alltsammans med enbart en scanner kommer att ta flera år i anspråk.

Därför ber vi nu om er hjälp för att halvera arbetstiden och startar en insamling för att köpa ytterligare en scanner till biblioteket. 

Var med och bidra till en ny scanner ge en summa till Plusgirokonto 498041-3 eller Swish till Nr. 1232092476. Märk gåvan med ”Arkiv” och ge oss möjligheten att redan i jul starta resan in i arkivet.

Nu på lördag (16/12) kommer tio personer att under ledning av våra professionella arkivarier Benny Larsson och Jörg Siewert att lära sig hur man skannar, bearbetar och sparar filer i datorsystemet.
Tanken är att dessa tio sedan utgör den första kullen av dem som kommer att arbeta i arkivet med pressklipp av och om Myrdal och Kessle.
Är du intresserad av att gå en liknande kurs vid senare tillfälle under våren? Maila biblioteksansvarige Per-Arne Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..