Bilden som vapen: Ny DVD och bok ute

DVD nr 2 i serien "Bilden som vapen" finns nu att beställa, med fyra avsnitt ur Jan Myrdals och Rune Hassners TV-serie från 1980-talet. Samtidigt kommer andra upplagan av boken med samma namn, som ger bakgrunden och tjänar som introduktion till DVD-serien. 

Jan Myrdal skriver:

Denna andra volym innehåller filmer vilka blott blivit allt mer aktuella. Rune Hassner och jag strävade efter att genom dåtidens masspridda bilder åskådliggöra och medvetandegöra om det skeende som ännu påverkar oss. Den som t ex vill kunna följa hur under sextiotalet och framåt det tillsynes helt samhällsdominerande franska kommunistpartiet gick mot upplösning och förfall kan följa detta i "Fred och kallt krig" eller den som vill kunna förstå det komplicerade spel i vilket arbetarklassen och dess organisationer gång efter annan slogs ned i Förenta staterna de senaste hundrafemtio åren kan följa detta åskådliggjort i "Ett annat Europa". En viktig erfarenhet som jag tror vi lyckades tydliggöra är att goda bilder och goda bilder inte är detsamma. Se avsnittet om den roll som tidningarna Psst och Sifflet spelade under Dreyfusprocessen. Det onda hade de lysande konstnärligt goda bilderna. Det förnuftiga goda nådde aldrig den konstnärliga höjden. Det strider mot vad vi vill tro. Men här kan man se och själv bedöma.
Jan Myrdal

DVD2 001

DVD nr 2 i ”Bilden som vapen”, utgiven av HMP Hassner-Myrdal Produktion, med fyra avsnitt ur TV-serien:
Ett annat Europa. Bildpropaganda i den framväxande stormakten USA, fram till början av 1900-talet.
Syner från sekelslutet. Frankrike från slutet av 1800-talet fram till första världskriget
Efter kriget, före kriget. Mellankrigstiden i Europa
Fred och kallt krig. Det kalla kriget, fram till Paris 1968.

Därtill finns nu en andra upplaga av den skrift ”Bilden som vapen” som kom i somras tillsammans med den första DVD:n, och som är en introduktion till hela serien. Denna andra upplaga är på 64 sidor, limhäftad i A5-format:

Bokomslag

Även DVD nr 1 finns till beställning för den som missade vid utgivningen till Myrdals 90-årsdag.

Priser (inklusive porto!):
DVD1: 200 kr
DVD2: 200 kr
Boken: 150 kr
Beställ så här:
1. Sätt in pengarna på bankgiro: 857-1671 eller Swisha till: 123 209 2476
2. Mejla till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och tala om vad du beställer, samt till vilken adress det skall skickas.