Jan Myrdalbiblioteket bjuder in till tre seminarier

För att börja utnyttja och belysa det rika material som finns i Jan Myrdalbiblioteket anordnas tre seminarier under hösten. Jan Myrdal håller inledningar i tre av de många ämnen som har intresserat honom under åren:

Lördag 29 oktober klockan 14-17: Pariskommunens bilder. Diskussion om bildsyn och bilders funktion, utifrån den samling flygblad som ligger till grund för boken "När gatan tog mediemakt". Jan Myrdal inleder diskussionen och visar också ett flertal bilder som inte fick plats i boken.

Lördag 19 november klockan 14-17: Några problem kring den litterära realismen och diskussionen kring Balzac. Inledning av Myrdal. Bibliotekets Balzacsamling är sannolikt Sveriges största, och en källa att ösa ur för den som vill fördjupa sig i frågan om den litterära realismen.

Lördag 10 december klockan 14-17: Populismens historia. En laddad fråga, som länge har ställt till besvär för stora delar av vänstern: Hur förstå och förklara att folket "röstar fel"? Myrdal inleder med en historisk exposé från Napoleon III över 1900-talets fascism till SD, Front National och Trump.

Plats: Jan Myrdalbiblioteket, Dickensrummet. Snidaregatan 20, Varberg.

Seminarierna är kostnadsfria, men antalet platser är begränsat. Förhandsanmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Först till kvarn gäller!

Välkomna!

Jan Myrdal

Per Arne Skansen, biblioteksansvarig